קבלה וחסידות מהדורה ראשונה! זוהר חי קאמארנא – פרעמישלא תרל"ח
זוהר חי, חלק חמישי, על סדר ויקרא במדבר דברים, פירוש וביאור על ספר הזוהר הקדוש, מאת הרה"ק רבי יצחק אייזיק מקאמארנא. י"ל ע"י בנו הרה"ק רבי אליעזר צבי מקאמארנא, בדפוס רבי חיים אהרן זאפניק ורבי חיים קנאללער, פרעמישלא תרמ"א.
הגה"ק רבי יצחק אייזיק יהודה יחיאל ספרין מקאמארנא (תקס"ו – תרל"ד) היה האדמו"ר הראשון בשושלת קאמארנא, צדיק ומקובל, ובעל מופת, נולד לאביו הרה"ק רבי אלכסנדר סענדר אייכנשטיין, וכשהתייתם, גדל אצל דודו הרה"ק רבי צבי הירש 'שר בית הזוהר' מזידיטשוב, כן היה תלמידו של ה'אוהב ישראל מאפטא. נישא לבתו של הה"ק רבי אברהם משה מפינטשוב ולאחמ"כ התגורר בקאמארנא עד סוף ימיו. בצילו של רבינו הסתופפו המוני חסידים והוא חיבר ספרים רבים בנגלה ובנסתר בהם חיבורו המפורסם ביותר 'היכל הברכה' על חמשה חומשי תורה. בחיבורים אלו שילב את קבלת האר"י הק' עם תורת הבעש"ט זי"ע, והם נערצו ונקדשו עד לאחת במקהלות צדיקים וחסידים.
בשונה משאר חיבוריו, נדפס ה'זוהר' רק לאחר הסתלקותו ע"י בנו הרה"ק רבי אליעזר צבי, בהקדמתו לחלק הראשון על חומש בראשית הוא מתאר בארוכה את מדרגותיו הגדולות של אביו ועל חשיבותו העצומה של החיבור בעיניו. לאחר שכתב רבינו את ארבעת הדפין הראשונים של הפירוש הזכירו בפניו חולה מסוכן ל"ע, ורבינו התבטא ואמר "
אין לי שום דרך לעזור לו, אלא יש תחת ידי ארבעה דפין שכתבתי על הזוהר, לך ואמור להחולה הזה שאני נותן לו במתנה גמורה חדושים של הזוהר… ובזכות זה אפשר יכריע הכף זכות ויחיה לאורך ימים ושנים…" ומיד כשאמר האיש הזה להחולה דיבורים הללו, התחיל תיכף להזיע, ונתרפא". לאחמ"כ הפסיק רבינו את כתיבת הפירוש לתקופה ארוכה של עשר שנים, עד שבערך בשנת תרכ"ז "ראה בחלום הבעש"ט זלה"ה, והסכים עמו שיתחיל לכתוב פירוש על הזוהר… ותיכף ומיד ביום המחרת התחיל לכתוב". קודם פטירת רבינו השביע את בנו המו"ל ב' פעמים בתקיעת כף "שאדפוס פירושו זוהר חי הזה עד גמירא…"