"הייתי בדאגה אשר לא ראיתי תמונת אותיותיו הבהירים" – אגרת שלומים מהגאון והצדיק רבי נפתלי זילבערבערג – ווארשעווער אל הגאון רבי אליהו מגריידיץ.
האגרת שנכתבה כפה"נ בין השנים תר"ל לתרל"ה פותחת בתיאורי כבוד מופלגים, "… כבוד אדמו"ר הרב הגאון המפורסם המקובל אלקי קדוש עליון ובישראל גדול שמו כקש"ת מו"ר אלי' גוטמאכער שליט"א…"
במכתבו מגלה רבי נפתלי את שמחתו הגדולה בהגעת מכתבו של רבי אלי', "כי כבר הייתי בדאגה רבה על אשר לא ראיתי תמונת אותיותיו הבהירים זה זמן רב – עתה נתתי רב תודות להי"ת על הודעי משלמא דמר גאונו שליט"א, כה ישפות ה' שלומו ושלו' לכל הנלוים אל הקודש".
בהמשך הוא כותב לגבי עיכוב כלשהו בענין ספרים שחפץ רבי אלי' להעלות על מכבש הדפוס ב'ווארשא', והוצאתם התעכבה: "אל יחשוב כי אני הגורם ח"ו העיכוב מן הספרים… רק עצלותו של גאלדמאן (=מדפיס בווארשא) וגם מה שהצענזאר היה חולה…"
בסיום המכתב מזכיר את בנו מיכאל שאינו בקו הבריאה, וחותם, "ממני עבדו מכבדו ומוקירו משתחוה מרחוק מול הד"ק (הדרת קודשו), חיים יעקב נפתלי בהגאון מוהר"א בנימין שליט"א."
הגאון הצדיק רבי חיים יעקב נפתלי זילבערבערג – רבי נפתלי ווארשעווער (תר"י-תר"צ), גאון וצדיק שנערץ ונקדש בפי גדולי דורו, נולד בפולין לאביו הגה"צ רבי אברהם בנימין זילבערבערג אב"ד קוטנא וויערשוב. התפרסם כאחד מגדולי המוצי"ם בווארשא רבתי, היה תלמידם של הגאון רבי ישראל סלאנטער, הבית הלוי, והאבני נזר, ונחשב כאיש אמונם של ה'חפץ חיים' והנצי"ב מוואלאזין, כמו"כ היה ידידו וריעו של ה'חידושי הרי"ם', והגה"ק רבי אלחנן וואסערמאן כינהו תמיד "הגאון הצדיק".
חיבר חיבורים רבים, אך רק מעט מהם יצאו בחייו, כך עסק רבות בחיזוק שמירת השבת והדת, והדפיס "קול קורא'ס" רבים הקוראים לחיזוק בשמירת ההלכה. שנים רבות הוא הקדיש להוצאה לאור של ספרי המהרא"ל צינץ שהבטיח להיות למליץ למתעסקים בכך, (נכדו הוא המשפיע הגה"צ המפורסם רבי צבי מאיר זילבערבערג שליט"א ראש חבורת 'נחלת יעקב' בירושלים).