ספר החסידות המפורסם "בני יששכר" מהדורה ראשונה! – סעט שלם ומפואר!
שני חלקים בשני כרכים
כרך ראשון: ספר בני יששכר, מאמרי חסידות וקבלה על מועדי וחדשי השנה, חלק שני, על חדשים תשרי-אדר, מאת הרה"ק רבי צבי אלימלך שפירא אב"ד מונקאטש ודינוב.
נדפס בזאלקווא תר"ו ללא שער. מהדורה ראשונה. במהדורה זו נדפסה רק החלק שני בלבד.
כרך שני: ספר בני יששכר, מאמרי חסידות וקבלה על מועדי וחדשי השנה, חלק ראשון, על עניני שבת ועל החדשים ניסן-אב, מאת הרה"ק רבי צבי אלימלך שפירא אב"ד מונקאטש ודינוב.
נדפס בזאלקווא, תר"י. מהדורה ראשונה של החלק הראשון.
*************************************
בספר שלפנינו נדפס החלק השני לפני החלק הראשון (החלק הראשון נדפס לראשונה רק ארבע שנה אחרי זה בשנת תר"י בזאלקווא), תאריך ההדפסה מופיע בקולופון שבסוף הספר: "ותוגמר המלאכה ביום ג’ ל"ח למב"י [כ"ג באייר] שנת תר"ו…".
המהדורה הראשונה של החלק שני נדפסה ללא דף שער, משום שהצענזור לא נתנה רשות להדפיס את הספר, והסיבה לזה קשורה למעשה פלא כדלהלן. מסופר על אברך למדן גדול בשם יוסף טארלער (תקנ"ד-תרי"ד), שמצעירותו התחבר עם ראשי "המשכילים", וספרי מינים היו נושרים מחיקו. פעם אחת שמע איך שהבני יששכר קורא בתורה בהתלהבות את פסוקי התורה מאיסור "גיד הנשה". כששמע יוסף הנ"ל את הפסוקים יוצאים מפיו, מילא פיו בדברי ליצנות וזלזול בקדושת התורה. כששמע ה"בני יששכר" את דבריו, התבטא: "כך אמר?! מובטחני שימיר דתו…". כששמע יוסף טארלער את ה"פסק" של ה"בני יששכר", נסע אל הרה"ק רבי נפתלי מראפשיץ וסיפר לו על כך בלעג. כששמע זאת רבי נפתלי, אמר במליצה: "כך אמר?! נו! נו! מצוה לשמוע דברי חכמים". לימים שימש יוסף טארלער כחוכר הבשר הכשר בלבוב, ובאחד הימים נתפס במעשי זיוף שטרות של אציל פולני. כדי להינצל מעונש הלך והמיר את דתו, מתוך אונס, יחד עם בני משפחתו. לאחר שהמיר את דתו התמנה לצענזור הממשלתי בלבוב. לאחר פטירת המחבר, כשבאו להדפיס את הספר "בני יששכר", באו לבקש רשות מהצענזור להדפיס את הספר, אך הצענזור המומר יוסף טארלער לא הרשה להדפיס את הספר, ואמר: הרי על פי דיבורו הייתי מוכרח להמיר דתי, כלום אתן עוד רשות להדפיס את ספרו?!
מסיבה זו נדפסה המהדורה הראשונה ללא שער, על מנת להעלים את מקום ושנת הדפוס (אהל נפתלי, ווארשא תרע"א, עמ’ 98-99).