מכתב המלצה מאת הגאון הקדוש רבי יוסף גרינוואלד אבד"ק פאפא
הגאון הקדוש רבי יוסף גרינוואלד (כ"ד באלול תרס"ג-י"ג באב תשמ"ד) היה ראש ישיבת "קרן לדוד" בסאטמאר ורבה האחרון של פאפא שבהונגריה. לאחר השואה שימש כאדמו"ר ואב"ד פאפא, רב הקהילה וראש ישיבתה בברוקלין.
נולד בבערזוביץ להגה"ק רבי יעקב יחזקי’ גרינוואלד, רבה וראש ישיבתה של פאפא ובנו של הגה"ק רבי משה גרינוואלד, ה"ערוגות הבושם". למד אצל אחי סבו, הרב אליעזר דוד גרינוואלד בעל "קרן לדוד", ובשנת תרפ"ה (1925) נישא לבתו המאומצת, שהיתה בתו של רבי יעקב יחזקי’ אחיהם של רבי אליעזר דוד וסבו רבי משה.
לאחר נישואיו התגורר בסאטמאר, שבה כיהן הרב אליעזר דוד גרינוולד כרב וכראש ישיבה. זמן קצר לאחר נישואיו התמנה כדיין בסאטמאר. הוא היה מקורב לרבו וחותנו-החורג ועסק בהדפסת ספריו. לאחר פטירת הרב אליעזר דוד גרינוואלד, בשנת תרפ"ח, עמד רבי יוסף בראש ישיבת "קרן לדוד" בסאטמאר.
בשנת תש"א לאחר פטירת אביו עבר להתגורר בפאפא ומילא את מקום אביו ברבנות ובראשות הישיבה. לאחר שלש שנים, לאחר חג השבועות תש"ד, החלו הנאצים לשלוח את יהודי פאפא לאושוויץ. וגם הוא נשלח לעבודות כפייה, במהלכן התעללו בו הנאצים. אשתו ועשרת ילדיו נרצחו בשואה. נישא בשנית למרים, בת רבי ישכר וועבער, חתן דודו רבי דוד אויש מפאקש.
לאחר מלחמת העולם השניה שב לפאפא בנסיון לשקם את חיי הקהילה, אולם לאחר שנכשלו מאמציו עזב את הונגריה יחד עם עשרות תלמידי הישיבה. במשך מספר שנים התגורר באנטווערפן שבבלגיא.
בשנות ה-50 עבר להתגורר בברוקלין, ניו יורק, שם הקים את "קהלת יעקב פאפא" ושימש בה רב, אדמו"ר וראש ישיבה. היה חבר בארגון התאחדות הרבנים ומשנת תש"מ נשיא. היתה לו קירבה וידידות יתירה עם האדמו"ר הגה"ק רבי יואל טייטלבוים מסאטמאר.
מחיבוריו: שו"ת ויען יוסף על ד’ חלקי שו"ע, ששה חלקים, ספר ויחי יוסף דרושים וביאורים על התורה ומועדים.