קוויטעל [פתקא] שניתן להרה"ק אדמו"ר מסאטמאר זי"ע מהגה"ק רבי הילל ליכטענשטיין אב"ד קראסנא זצ"ל.
הקוויטל כולל הזכרת שמו, שם הרבנית, לברהגו"נ ולרפואה שלימה.
הגה"ק רבי יואל טייטלבוים זי"ע נולד בשנת תרמ"ז לאביו בעל ה"קדושת יום טוב" מסיגעט. מקטנות הצטיין בכישרונות נדירים, ועוד בטרם חתונתו הוסמך להוראה ע"י גדולי דורו. בחורף שנת תרס"ד נשא לאשה את הרבנית מרת חוה בת הרה"ק ר’ אברהם חיים מפלאנטש. תחילה התיישב בעיירה סאטמאר. בשנת תרע"א התקבל לרב באורשיווא המונים התאחדו סביבו, עצותיו המחוכמות, ותפילותיו הנלהבות הקסימו את הבאים בצל קורתו. בשנת תרפ"ח עבר לרבנות קראלי, עם התיישבו בקראלי, הוקמה ישיבה עבורו, אשר מסר בה שיעורים מלאים זיו ומפיקים נוגה. בשנת תרפ"ט נבחר לרבנות החשובה של סאטמאר, אך עבר לשם רק בתרצ"ד. הישיבה שהועברה אף היא איתו, גדלה והתרחבה, והיתה מהגדולות בימים ההם. בתקופת השואה האיומה, עם היכנס הגרמנים להונגריה, הבריחו אותו לקלויזנבורג. בסוף תש"ד יצא עם רכבות ההצלה של ד"ר קסטנר, עד הגיעו לשווייץ ביום כ"א כסלו תש"ה. עם סיום המלחמה החל להקים מחדש את עולם התורה שנחרב, תלמודי תורה, ישיבות, ומוסדות חסד. לאחר תקופת זמן התיישב בשכונת ווילאמסבורג שבברוקלין. שבה החלו להתרכז אלפים מחסידיו, שם הקים מחדש את ממלכת סאטמאר. התפרסם בעצותיו המחכימות, ברכותיו עשו פירות, ורבים נושעו על ידו. בשנת תשי"א נבחר לכהן כנשיא ה"עדה החרדית" בירושלים. השפעתו היתה עצומה על העולם היהודי כולו. ביום כ"ו אב תשל"ט עלתה נשמתו למרומים והובא למנוחות בקרית יואל במונורו. פריונו התורני הוא עצום, מספריו נדפסו עד היום, "ויואל משה", "על הגאולה ועל התמורה", "דברי יואל".
הגאון הצדיק המפורסם חסידא ופרישא לוחם מלחמות ה׳ רבי הלל ליכטנשטיין זצ״ל אב״ד ור״מ קראסנא (תר"ס-תשל"ט), בעל ‘כוונת הלב’. היה נכדו של הגאון הקדוש רבי הלל ל"ש מקאלאמייע. כיהן כרב הצעיר בקראסנא, תחת אביו רבי בענדיט ליכטענשטיין אב"ד קראסנא. היה חתנו של הגאון משאמלוי רבי שלמה זלמן עהרנרייך.
לאחר השואה הקים ישיבה במחנה העקורים בלאנדסבערג (גרמניה). לאחר מכן עבר לפאריס ולוויאלמסבורג ניו-יורק, בה הקים את בית מדרשו והיה מראשי הרבנים של חוגי החרדים בארצות הברית.